In een wereld waar de ene grens na de andere verdwijnt, is het niet zo eenvoudig om in de opvoeding van kinderen gepast grenzen te gaan stellen. Toch hebben ze die nodig om zich te ontwikkelen tot sociale, zelfbewuste en verantwoordelijke volwassenen.

Martine Baetens : 'We zullen ons op deze avond verdiepen in wat kinderen werkelijk nodig hebben. We verkennen in het bijzonder de betekenis en het belang van grenzen stellen. Jürgen Peeters zal een licht werpen op wat ons daarbij belemmert en wat ons mogelijk kan helpen.

Het belooft een inspirerende avond te worden met vele herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven. Jürgen Peeters is onderwijzer en psychotherapeut. Daarnaast is hij ook de eerste Vlaamse Aware Parenting Instructor.

Hij werkt al vele jaren in diverse settings rond de ontwikkeling van kinderen en jongeren. In 2000 richtte hij De Onderstroom op, zijn eigen praktijk voor vorming, supervisie en coaching.

Hij zal ons op deze avond proberen door de ogen van het kind te laten kijken.

Ons aan het denken en voelen zetten rond de omgang met kinderen. Pasklare antwoorden zal hij niet geven, maar eerder materiaal om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Elk kind is immers, net als zijn ouders, uniek en anders.

Deze infoavond is een gezamenlijk initiatief van de ISOM-besturen Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar en van De Luisterbank Grobbendonk, Kids & co Herenthout en Op Stap Olen.

De infoavond vindt plaats op donderdag 7 maart in cc ’t Schaliken van 19.30 tot 22 uur.

Deelname is gratis, mits inschrijving vooraf. Inschrijven kan tot 1 maart 2013 via het OCMW van Herentals bij martinebaetens@ocmwherentals.beof T 014 24 66 68.'